fredag den 18. marts 2011

2 x Nessie + 1




Disse tre tørklæder er fra før jeg fik sækkene med garn.
Jeg har altid et nemt strikketøj med i tasken...
Men monterings-Åge har holdt ferie, så derfor kommer de først med nu. Et eller sted på det store Internet stødte jeg på en opskrift på et dejligt tørklæde der hed Nessie. Jeg måtte straks i gang med nogle rester... Så der blev hurtigt strikket to. Og det blå er efter en opskrift fra Drops.

Valkede sutsko



Først på vinteren strikkede jeg et par sutsko af noget bulgarsk uld. De har siddet på mig siden. De er dejligt varm og så kan de vaskes i vaskemaskinen. Men det har været hårdt - og koldt - at undvære dem når de skulle vaskes - Så selvfølgelig skulle jeg lige strikke et par til.
Der er kæmpe mængder af det orange uld - i forskellige kvaliteter og da garnet allerede er klippet i stumper og stykker, har jeg skiftet kvalitet hver gang garnet var brudt. Det har givet et fantastisk flot farvespil, synes jeg.
Her ses et foto med en af de "gamle" og de to nye før vask. Og så selvfølgelig et foto af det valkede par. De er dejligt tykke og meget varme. Og er allerede taget i brug...

Valkede luffer


Jeg har frosset som en lille hund hele vinteren. Og jeg har længe ønsket mig at par valkede luffer. Men jeg har ikke været parat til at købe 300 gram dyr uld...
Så med alt det uld jeg har fået var det jo oplagt at strikke et par. Opskriften er en gammel fotokopi...

Valket taske


Denne opskrift hedder noget med Tequila, den er dansk og er gratis og fundet et sted på Internettet...
Noget af garnet filtede ikke så meget som ønsket - men den er da blevet fin alligevel.

Filtede tøfler


Py-ha, det er næsten stressende at få så meget garn! Men jeg måtte jo straks i gang med at afprøve ulden - kan den filte?
Der er to sække med uld garnnøgler. Nøglerne består af stumper i varierende længde. Men det betyder jo ikke så meget hvis man kan strikke noget der kan valkes.
Og ja, det kan det meste af det. Mærkeligt nok er der noget af det der ikke filter...
Men disse tøfler er blevet gode. Billedet viser før og efter. Det imponerer mig altid hvor meget større man skal strikke tingene, for at de bliver gode

Juhuu - OG pladsproblemer


I fredags fik jeg besøg af en veninde fra det jydske. Hun havde garn med til mig. Meget garn. Faktisk 4-5 fulde affaldssække. Mestendels uld, men også bomuld og effektgarner.
Så der er gået en del timer med at sortere og tjekke og planlægge :-). Det betød bl.a. garn over det hele ude i entreen. Det var kattene tilsyneladende glade for... Hver gang jeg ser de tre ligge sammen, kommer jeg til at tænke på en kendt dansk dyrepsykolog der påstår at katte ikke er flokdyr... Det ved mine ikke så de ligger tit sammen alle tre...

Hun viste mig også nogle smykker en hun kendte havde strikket/hæklet. Så her er et forsøg på at kopiere dem - alene ud fra hukommelsen. Men de er da blevet ganske gode.

Lun sweater


Så skete det endelig - monterings-Åge har været på besøg. Og nu er det så på høje tid at få opdateret bloggen. Dette dejlige sæt er strikket i blandingsgarnet Nakolen fra Strikkeklubben Hobi. Sweateren er fra det amerikanske tidsskrift Creative Knitting og halsdimsen er inspireret af en opskrift fra Drops.